חיפוש
Close this search box.

EN

כאשר אנו רוצים לתכנן תאורה בביתנו, עלינו להבין שישנה חשיבות אדירה למיקום נקודות התאורה, לבחירת גופי התאורה, לעוצמת האור ולגוון האור, כל אלה משפיעים באופן ניכר על האווירה והאנרגיה בחלל וכמובן על ביצוע מיטבי של כל אותן הפעולות היומיומיות שאנו נדרשים לעשות.

 

ישנן מספר טעויות נפוצות בתכנון תאורה, שיכלנו למנוע אילו רק היינו נעזרים במעצב ויועץ תאורה איכותי.

ארזנו לכם כאן בקצרה ולעניין, חלק קטן מהטעויות הנפוצות, כדי לסייע לכם לעשות זאת בצורה המיטבית ביותר.

 

מרוב עצים לא רואים את היער- לעיתים נוטים למקם כמות גדולה של גופי תאורה בחדר אחד. אין אנו צריכים להעמיס בחלל אחד, יותר ממה שנדרש.

אנו צריכים לשמור על מינון נכון כדי לא לאבד את האפקט התאורה והיעילות שלה.

לשם כך, מומלץ להתייעץ עם מעצב ויועץ תאורה ולחשוב יחד, אילו נקודות תאורה אנו צריכים בכל חדר. תכנון מדויק ומחושב, במינון נכון, יחסוך לכם בהוצאות הבנייה וכן בהוצאות החשמל העתידיות ויסייע לכם ביצירת תוצאה מדויקת וייחודית.

 

מיקום מפסקי תאורה שגוי- מיקום מפסקי תאורה שאינו נכון, עלול לחלוטין להקשות לנו על החיים.

לדוגמה, במסדרון או בחדר מדרגות, חשוב מאוד שנדאג שבקצה השני, ישנו מתג מחליף, על מנת שנוכל להדליק ולכבות את האור משני צידיו של המסדרון.

נוסף על כך, גם בחדרי השינה נכון שיהיה מתג מחליף פנימי, רצוי בסמוך למיטה, מאחר ואין זה נשמע נחמד כל כך, לקום מהמיטה ולצאת מהחדר, בכל פעם שאנו רוצים להדליק או לכבות את האור.

 

מעבר לכל זה, כל מעצב ויועץ תאורה ימליץ לכם לפצל עד כמה שניתן את נקודות השליטה, כך שלכל גוף תאורה יהיה מתג נפרד המפעיל אותו. באופן זה, לא נגיע למצבים בהם אנו משתמשים שלא לצורך בתאורה רבה שאין אנו זקוקים לה, וכתוצאה מכך נמעיט בצריכה של חשמל ונגביר את היעילות של גופי התאורה והתאמתם למצבים שונים במהלך היום.

 

בחירת גווני תאורה שאינם מתאימים– בחירת גוון התאורה צריכה להיות בהתאם לאופי החלל המדובר, הגוונים יכולים להיות קרים (לבנים) או חמים (צהובים) וגווני ביניים.

מעצב ויועץ תאורה טוב, ידע להתאים לכם באופן אידיאלי את גוון התאורה למיקום.

בחדר השינה או הסלון למשל, נעדיף תאורה כללית חמה היוצרת אווירה חמימה ונעימה, לעומת זאת, במקומות בהם נרצה תאורה מקסימלית, למשל במטבח או בפינת לימוד, נעדיף תאורה בגוונים קרים.

כמובן שמעצב ויועץ התאורה מתכנן בנוסף לתאורה הכללית העיקרית, תאורה נוספת פונקציונאלית, בהתאם לצרכים השונים בבית.

 

אי התאמת גופי התאורה לגובה התקרה– לעיתים אין מודעות לגובה התקרה ולכן אנשים רבים שוגים ובוחרים גופי תאורה שאינם מתאימים לגובה החלל.

למשל גופי תאורה יורדים- תלויים לתקרה נמוכה אינם אפקטיביים ולא מתאימים, גם לא נראה טוב לעין וגם לא עושה את העבודה. במקרה כזה יש לבחור בגופי תאורה צמודי תקרה, תאורה שקועה, פס צבירה עם ספוטים או ספוטים בודדים.

בנוסף, גם כאשר בוחרים גוף תאורה מתאים, לעיתים ההתקנה נעשית בצורה לא נכונה ומקלקלת את האפקט הרצוי.

תכנון התאורה אינו דבר פשוט וכדי לא לעשות טעויות בעת התכנון או הביצוע, יש להעזר במעצב ויועץ תאורה מתחילת התהליך ועד סופו.

 

אי התאמה של גוף תאורה לאופי החדר- כדי לבחור את גופי התאורה האידיאליים לאופי החדר ולשימוש הרצוי, אנו צריכים לבחון מהם הדברים שאנו מבצעים בכל פינה ופינה, היכן אנו זקוקים לתאורה חזקה, היכן אנו רוצים שיהיה "אקסטרה" למקרה הצורך.

 

למשל, בחדר המקלחת או בתאורת חוץ, אנו צריכים גוף תאורה מוגן למים כדי להימנע מקצר ואסון אפשרי.

בחדר הילדים יש לשים גופי תאורה בטיחותיים כגון תאורת לד, או תאורה פלורסנטית עם גוון חמים. יש צורך לשלב גם תאורה נוספת מעל שולחן העבודה או ליד המיטה לצורך קריאה, יש לחשוב גם על שילוב של תאורת לילה.

בחדר הורים, אין להסתפק בתאורה מרכזית אחת, אלא מומלץ לדאוג לתאורה במיקומים שונים, ליד המיטה לקריאה, ליד פינת האיפור. מעצב ויועץ תאורה טוב, חושב עבורכם על תאורה כזאת שתאפשר הארת חלקים מסוימים בחדר ללא הפרעה לבן הזוג.

 

אלה רק כמה דוגמאות לשגיאות אפשריות בעת הקמת תאורה בבית, ולמה זה קורה? מפני שאנשים אינם מבינים מספיק לעומק כיצד לתכנן נכון את מערך התאורה, אנשים אינם מודעים לעובדה שיש צורך באיש מקצוע שיחשוב על כל הפרטים הקטנים בתכנון. מומלץ להיעזר במעצב ויועץ תאורה המלווה אתכם לאורך כל התהליך ויוצר יחד איתכם, בשיתוף פעולה רחב, את התוצאה המושלמת והנכונה עבורכם.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

חיפוש
Close this search box.

EN

דילוג לתוכן